„Nu putem fi părtaşi la Învierea Domnului dacă nu participăm la viaţa Bisericii” – Episcopul Iustin

„Nu putem fi părtaşi la Învierea Domnului dacă nu purtăm Crucea Lui, dacă nu luăm asupra noastră rănile Lui şi dacă nu participăm la viaţa Bisericii, dacă nu ne mărturisim păcatele, dacă nu ne căim de ele şi nu ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Domnului”, a spus în a doua zi de Paşti Episcopul Iustin.

Potrivit Episcopului Maramureşului şi Sătmarului, „garanţia Învierii şi puterea Învierii va fi Trupul şi Sângele Domnului”. 

„Ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Domnului spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci. Împărtăşania este leac vindecător şi pentru bolile fizice. Pentru toate bolile şi neputinţele noastre. Nu este numai garanţia Învierii”.

„Şi ce este mai important? Ne transformă, ne înduhovniceşte, ne îndumnezeieşte. Trupul nostru, care primeşte Trupul lui Hristos înăuntru se face cu noi izvor de îndumnezeire. Devenim dumnezei după har”, a spus Preasfinţia Sa. 

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la hramul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Satu Mare.

Lăcaşul de cult a fost construit începând din anul 1998, când a fost turnată fundaţia. Prima cărămidă s-a pus în 4 aprilie 2000. În 17 decembrie 2007 Preasfinţitul Părinte Iustin a binecuvântat lucrările şi tot atunci a fost oficiată prima Sfântă Liturghie.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente