Nu ne cere nimeni să mergem desculți ca Sf. Dimitrie, dar să încetăm a călca suflete, spune IPS Casian

„Aș dori să medităm împreună în această seară, iubiți frați și surori, la un fapt cutremurător din viața Sfântului Dimitrie”, a scris marți pe Facebook Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Sfântul Dimitrie, pe când era păstor de animale, a călcat din greșeală un pui de turturea. Și atât de mult s-a pocăit, încât toată viața sa n-a mai încălțat piciorul prin care a ucis puișorul, a evocat ierarhul și a continuat rugându-se:

„Doamne, amintește-ne de câte ori am călcat la propriu și la figurat peste sufletul, peste identitatea, peste viața aproapelui nostru”.

„Nu ne cere nimeni să mergem fără încălțăminte”, a subliniat IPS Casian. „Sfântul Dimitrie ne învață să încetăm a încălca în vreun fel sau altul demnitatea și personalitatea oricărui om în care este total prezent Dumnezeu”.

„Sfinte Preacuvioase Dimitrie, ajută-ne să facem asta!”, s-a rugat părintele arhiepiscop.

În mesajul amintit, IPS Casian a mai vorbit și despre pelerinajul din Capitala țării, care, în condiții de grea încercare, continuă în două forme: „Cei ce pot, în condiții de pandemie, merg la sfintele moaște la Patriarhie, iar pentru noi toți ceilalți, vine Sfântul Preacuviosul Părinte Dimitrie către noi”, a subliniat Arhiepiscopul Casian.

Citește și: Pe Sf. Dimitrie l-a știut doar Dumnezeu. Un necunoscut în timpul vieții, asemănat după moarte cu cei mai mari asceți

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente