Nu ne-am asumat așa cum se cuvine darul libertății, a spus IPS Teofan la comemorarea martirilor din ‘89

Mitropolitul Teofan i-a comemorat marţi la Monumentul „Crucea Eroilor Neamului”, situat pe esplanada din fața Palatului Culturii, în fața Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iaşi pe eroii din decembrie 1989 şi a pus accentul pe darul libertăţii obţinut prin jertfa lor.

„Au trecut 32 de ani de la acel decembrie de foc, foc exprimat prin jertfă, prin sânge, prin rugăciune și prin foarte multe speranțe. Cuvântul de ordine atunci a fost Libertate. Au strigat aici la Iași, în Timișoara, în București, pentru că toți duceau dorul libertății. Libertatea cuvântului, libertatea de mișcare, libertatea de inițiativă economică, libertatea credinței. O parte din aceste stări de libertate le-am dobândit și Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceasta”.

„În același timp, nu putem trece cu vederea că noi nu ne-am asumat așa cum se cuvine darul libertății. Un gânditor occidental spunea că libertatea fără limite ucide libertatea. S-a văzut acest lucru în toți acești ani, pentru că privim cu uimire la faptul că românii încă pleacă în afara țării, că au apărut tot felul de curente ideologice care de care mai nocive la adresa familiei, a neamului, a credinței”.

„De aceea, ne aflăm în această revoluție continuă, care a început atunci, și s-a desfășurat cum s-a desfășurat; poate neamul mai are ceva resurse lăuntrice să ducă la capăt ceea ce eroii din decembrie 1989 și cei de dinaintea lor au nădăjduit atât de fierbinte. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Apoi, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor din partea reprezentanților asociațiilor de revoluționari și din partea administrațiilor publice locale și județene.

Foto credit: Doxologia

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente