Nu există limită de vârstă de la care să începem a ne pune întrebări legate de mântuirea sufletelor noastre, spune IPS Irineu

29.08.2017_slujire_motru-1

Omilia ierarhului din duminica aceasta a avut ca temă centrală preocuparea pentru viaţa veşnică. Nu există limită de vârstă de la care să începem a ne pune întrebări legate de mântuirea sufletelor noastre, le-a transmis Mitropolitul Olteniei credincioşilor din Motru. IPS Irineu a subliniat că, din păcate, mulţi dintre noi amânăm pocăinţa, fie că nu ne preocupă  deloc momentul despărţirii sufletului de trup.

Cuvintele acestea au fost rostite duminică, 27 august 2017, de Mitropolitul Olteniei în biserica parohiei Motru II, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj, informează preot Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit tuturor despre preocuparea noastră pentru dobândirea vieţii veşnice.

Grija pentru mântuirea sufletelor noastre trebuie să fie o prioritate constantă a tuturor, a evidenţiat IPS Irineu.

Cei mai mulţi dintre tineri nu-şi pun asemenea întrebări, considerând că au timp pentru aceasta până la bătrâneţe. Constatăm însă, din viaţa cea de toate zilele, că mor atât bătrâni cât şi tineri, uneori chiar copii. Să înţelegem că dincolo de viaţa aceasta pământească ne aşteaptă fie răsplata veşnică pentru faptele bune, fie osânda veşnică pentru faptele rele. De aceea, este necesar să ne întrebăm permanent, unde va merge sufletul nostru.

IPS Părinte Irineu a subliniat faptul că răspunsul Mântuitorului la întrebările tânărului bogat se adresează tuturor oamenilor pe care îi preocupă viaţa cea veşnică:

Şi noi trebuie să păzim poruncile, să păstrăm în minte şi în inimă Cuvântul lui Dumnezeu pe care să-L păzim cu toată străşnicia şi să ne ferim de cel rău, aşa cum spunem şi în rugăciune: „şi ne izbăveşte de cel viclean”. Când ne-am izbăvit de cel viclean, în sufletul nostru rodeşte gândul şi fapta cea bună aducătoare de mântuire.

Doamne, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?

Să-L întrebăm şi noi permanent aceasta pe Dumnezeu şi ceea ce ne spune El prin cuvântul Evangheliei şi al Bisericii Sale, aceea să facem. Numai aşa vom fi bogaţi şi aici, dar mai ales în viaţa cea veşnică, acolo unde va fi bucurie şi fericire nesfârşită, a precizat Mitropolitul Olteniei.


 

Piatra de temelie a Bisericii cu hramurile Sfânta Treime şi Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost aşezată în anul 1996 de Înaltpreasfintitul Părinte Nestor Vornicescu, pe atunci Mitropolit al Olteniei. Lucrările de construcţie au fost finalizate în anul 2003.

Pictura, executată în tehnica fresco, a fost realizată de o echipă de artişti plastici condusă  de părintele Adrian Tuluc, iar resfinţirea bisericii a fost săvârşită la 5 septembrie 2011, de  Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente