„Nu este suficient să iubeşti, este foarte important şi să fii atent cu cel de lângă tine” – Preasfinţitul Părinte Ignatie

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a resfinţit duminică biserica „Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Mare Mucenic Mina” din localitatea Folteşti, componentă a Parohiei Bogdăneşti, Protopopiatul Bârlad.

După slujba de sfinţire a urmat Sfânta Liturghie, în timpul căreia ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre nevoia fiecărui om de a primi atenţia cuvenită din partea semenilor, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Episcopiei Huşilor.

„Evanghelia ne învaţă că nu este suficient să iubeşti, este foarte important şi să fii atent! A fi atent cu cel de lângă tine înseamnă această capacitate extraordinară de a citi nevoile celuilalt! De a veni în întâmpinarea lui când este într-o situaţie de răscruce, de îndurerare şi să te apleci asupra lui”.

„Cât de important este să găsim astfel de oameni care să fie atenţi când noi avem nevoie de ajutorul celuilalt! Cel mai cumplit lucru nu este sărăcia sau dispreţul altuia, cel mai groaznic lucru este să simţi că nimeni nu te iubeşte, că nu este nimeni care să-ţi împărtăşească dragostea lui”, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a oferit diplome de vrednicie tuturor celor care au contribuit la refacerea şi înfrumuseţarea sfântului lăcaş.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente