Nu este lucru mai minunat decât purtarea în pântece a unui prunc – Mitropolitul Teofan la Vorona

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a slujit marți la Mănăstirea Vorona din județul Botoșani, cu prilejul hramului. La finalul slujbei, ierarhul i-a rugat pe credincioși să meargă la casele lor cu trei gânduri:

  • Nu avem în cer și pe pământ un ajutor mai mare decât rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
  • Conștientizarea că nașterea de prunci este taina cea binecuvântată pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ căci nu este lucru mai minunat decât purtarea în pântece a unui prunc, nașterea lui și creșterea lui în frică de Dumnezeu, dragoste de neam și rușine de oameni.
  • Adevărul că faptele noastre pot să-l nască pe Hristos în inima oamenilor sau pot să-l alunge pe Hristos din inima oamenilor.

Părintele Mitropolit a mai spus că sărbătoarea din 8 septembrie este una a bucuriei în care trebuie să ne veselim duhovnicește pentru că „prin Nașterea Preasfinei Născătoare de Dumnezeu se pregătește deja pogorârea lui Dumnezeu pe pământ”.

IPS Teofan a amintit cuvintele Sfântului Maxim Mărturistorul care spunea că „sufletul omului este chemat să devină fecioară și mamă după chipul și slujirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

El a spus că acest lucru se poate realiza prin rugăciune, smerenie și dragoste.

În cadrul slujbei de marți, ierarhul l-a hirotonit diacon pe teologul Emilian Vicovan.

©Bogdan Bulgariu / Doxologia

Mănăstirea Vorona a fost înființată în secolul al 17-lea la inițiativa unui grup de monahi care au ridicat la Vorona o biserică de lemn cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Foto credit: Bogdan Bulgariu / Doxologia


A apărut un nou număr al Revistei „Binele de știut”

Comentarii Facebook


Știri recente