Nu au posibilități materiale, dar învață bine, iar parohia vrea să le ofere prima excursie din viața lor

Parohia Sfântul Haralambie Iași strânge fonduri pentru a oferi un pelerinaj de o zi unui număr de 15 copii proveniți din medii defavorizate. Aceștia nu au avut până acum șansa să iasă vreodată din oraș, iar Părintele Paroh Radu Brânză vrea să îi ducă în Ținutul Neamțului.

În data de 10 septembrie, excursia va începe cu închinarea la Biserica Seminarului Teologic de la Neamț. Copiii vor merge apoi la Schitul Vovidenia, la Mănăstirea Neamț, la Schitul Pocrov și Schitul Icoana. După prânzul la Complexul de la Nemțișor, vor merge la Zimbrăria Neamț și la Castelul Miclăușeni. Bugetul estimat pentru fiecare copil este de 250 lei.

Copiii au fost aleși în funcție de rezultatele școlare. Toți 15 învață la școlile gimnaziale „Alexandru Vlahuță” și „George Coșbuc” din Iași și au rezultate remarcabile, chiar dacă nu beneficiază de aceleași posibilități materiale ca și colegii lor.

„Grupul este compus din copii talentați, cu vârste cuprinse între 10 si 15 ani, care au o deosebită aplecare către cântec, dans și artă. De aceea, dincolo de latura educativ-culturală a pelerinajului, parohia își propune să le ofere un mijloc de dezvoltare și, de ce nu, să le descopere vocația”, a declarat Părintele Radu Brânză.

Comunitatea Parohiei Sf. Haralambie își îndreaptă atenția asupra acestor copii cu atât mai mult cu cât ei nu au avut șansa să cunoască alte orașe în afară de cel natal.

Pentru donații

Cont: RO44INGB0000999902312405
Banca: ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București
Titular: Parohia Sf. Haralambie

Comentarii Facebook


Știri recente