Nu atât ceea ce ai te opreşte să intri în Împărăţia lui Dumnezeu, ci ceea ce faci cu ceea ce ai – Episcopul Damaschin

„Nu atât ceea ce ai te opreşte să intri în Împărăţia lui Dumnezeu, ci ceea ce faci cu ceea ce ai, atitudinea pe care o ai tu cu cele pe care le-ai agonisit împrejurul tău”, a spus duminică Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a resfinţit Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Bivolărie, eveniment la care au participat sute de localnici, dar şi credincioşi din localităţile învecinate.

După slujbă, Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul de vară, notează doxologia.ro.

Predica ierarhului a explicat cuvintele Mântuitorului consemnate în Evanghelia după Marcu, unde se prezintă de ce se mântuiesc greu cei bogaţi.

„În Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Marcu, Mântuitorul zice: «Cât de greu este celor ce se încred în bogăţii să intre în împărăţia lui Dumnezeu!». De ce? Pentru că el nu-şi pune nădejdea în Dumnezeu, ci în ceea ce a adunat”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Biserica din Bivolărie a fost adusă de la Gura Largului, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, deoarece se ridica lacul de acumulare de la Bicaz în 1959, fiind refăcută în Bivolărie în anul 1960, când a fost sfințită.

De-a lungul timpului, au fost efectuate mai multe lucrări de amenajare, s-a realizat pictura interioară, s-au construit casa parohială, casa praznicală, clopotniţa, altarul de vară şi altele, iar recent a fost refăcută Sfânta Masă din Altar.

Foto Credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente