Nu ajunge să credem în Domnul, ci trebuie să facem întru toate voia Lui – Episcopul Macarie

Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord a vizitat duminică comunitatea românească din Uppsala şi i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să facă întru toate voia Domnului, deoarece nu e suficient doar să creadă şi să-L mărturisească.

„Doar așa vom primi vedere duhovnicească, doar așa vom primi darul înțelegerii: arătând credință și făcând voia Domnului”, a spus Preasfinţia Sa.

În omilia duminicală din timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a atras atenţia că deşi „foarte mulți dintre noi mărturisim singuri că Domnul a îndreptat greutățile din viața noastră sau ne-a scos din boală sau altceva minunat a lucrat cu noi, foarte puțini merg mai departe de acest nivel”, încercând să-şi schimbe viaţa după preceptele Evangheliei.

Potrivit Preasfinţiei Sale, „menirea noastră, mai cu seamă a creștinilor, este să împărtășim, prin viu grai, cuvintele vieții. Dacă ne lipsim de acest dar, atunci suntem lipsiți de darul real al vorbirii”.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe copiii participanţi la slujbă şi le-a oferit daruri, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Sâmbătă, 14 iulie 2018, Preasfințitul Macarie a oficiat Sfânta Liturghie la Centrul Episcopal din Stockholm, după care a susţinut cateheze pentru tinerii și copiii din comunitate.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente