Noul reprezentant al Patriarhiei Române în Ţara Sfântă prezentat Patriarhului Ierusalimului

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului a primit, în ziua de 9 ianuarie 2015, la sediul Patriarhiei Ierusalimului, vizita unei delegaţii a Patriarhiei Române, delegaţie condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vizita a fost prilejuită de prezentarea noului reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a transmis Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului salutări frățești și alese doriri din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României şi l-a prezentat pe părintele arhimandrit Teofil Anăsătsoaie care va îndeplini de acum ascultarea de reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă.

La această întrevedere au participat și Înaltpreasfințitul Părinte Isihie, Mitropolit de Kapitoliada și Înaltpreasfințitul Aristarhos, Arhiepiscop de Constantini și Secretar al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.

„Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a amintit cu bucurie de vizita pe care a efectuat-o în luna octombrie a anului 2014 în Patriarhia Română adresând din nou mulţumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, după cum a transmis pentru Agenţia de Ştiri BASILICA a Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României decizia de numire în ascultarea de reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, fiind recunoscut de către Patriarhul Ierusalimului care l-a binecuvântat şi i-a urat succes în noua misiune.

Părintele Arhimandrit Teofil Anăsătsoaie va fi instalat în Biserica reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim. În vârstă de 36 de ani, Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie este monah cu metanie la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, a fost slujitor la Catedrala Patriarhală, exarh administrativ al Mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, stareţ al Schitului bucureştean Darvari şi în ultima perioadă Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente