Noul paroh român din Philadelphia a vorbit la preluarea mandatului despre convertirea sa la Ortodoxie

La instalarea ca paroh al Parohiei „Sfânta Treime” din Philadelphia, Părintele Timotei Avram a vorbit, duminică, despre convertirea sa la Ortodoxie.

El a amintit de bucuriile începutului cunoașterii frumuseților spirituale ale Ortodoxiei, primirea botezului într-o biserică din Alba Iulia, tot cu hramul „Sfânta Treime”, în 18 iulie 2004, dorul după cunoașterea învățăturii de credință și studiul teologiei la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, se menţionează pe site-ul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Părintele Timotei Avram a fost instalat de Mitropolitul Nicolae ca noul paroh al comunităţii româneşti din statul american în biserica Parohiei „Sfânta Treime” din Philadelphia, imediat după Sfânta Liturghie oficiată tot de Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a subliniat că prin această numire „se deschide o nouă pagină de istorie” în viața Parohiei.

Noul preot paroh a primit din partea IPS Nicolae Sfânta Evanghelie, cuvântul lui Dumnezeu pe care să-l vestească „cu timp și fără timp”, Sfânta Cruce, simbol al jertfelniciei și izvor de putere, și cheile bisericii prin care să deschidă nu numai locașul de închinare, ci și sufletele credincioșilor

Mitropolitul Nicolae i-a urat pastorație rodnică Părintelui Timotei Avram. La rândul său, noul paroh i-a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru „încredere și învestire”.

Evenimentul a coincis cu serbarea celui de-al doilea hram al parohiei, dedicat Sfinților Mărturisitori Ardeleni.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente