Noul Mitropolit de Larisa și Tyrnavos a fost întronizat

Noul Mitropolit Ieronim de Larisa și Tyrnavos a fost întronizat duminică în Catedrala Mitropolitană din orașul grecesc Larisa.

Înaltpreasfințitul Părinte Ieronim a fost întâmpinat în centrul orașului de numeroși clerici și credincioși duminică, 11 noiembrie 2018, în jurul orei 11:00, informează Orthodoxia.info.

Mitropolitul Ieronim de Larisa. Foto: Orthodoxia.info

Mitropolitul Ignatie de Demetrias, locum tenens al scaunului mitropolitan de Larisa l-a prezentat pe noul mitropolit administrației eparhiale și credincioșilor. Primarul orașului, Apostolos Kalogiannis, a rostit un discurs de Bun venit! adresat ierarhului.

În continuare, ceremonia de întronizare a avut loc în Catedrala Mitropolitană în prezența ierarhilor veniți în orașul Larisa din regiunea grecească Tesalia.

După întronizare, noul mitropolit a vizitat mormântul predecesorului său, unde a oficiat un trisaghion.

Noul Mitropolit de Larisa și Tyrnavos

Ales de Sf. Sinod al Bisericii Greciei în demnitatea de mitropolit vineri, 5 octombrie, Arhimandritul Ieronim Nikopoulos a fost hirotonit arhiereu duminică, 7 octombrie 2018, în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala Mitropolitană din Atena.

Noul Mitropolit de Larisa, Ieronim, s-a născut în Atena în anul 1971, a absolvit două facultăți (Drept și Teologie) și vorbește patru limbi străine: engleza, germana, olandeza și turca.

Foto credit: Orthodoxia.info

Comentarii Facebook


Știri recente