Noul Ambasador al României în Israel a vizitat Reprezentanţa Patriarhiei Române

E.S. Radu Ioanid, noul Ambasador al României în Israel, a vizitat luni Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim. Oficialul român a avut o întrevedere cu arhim. Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte.

„După o pauză de trei ani în care postul de ambasador nu a fost ocupat ne bucurăm că în sfârșit s-a decis ca Excelența Sa să preia acest post, fiind necesară colaborarea pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea românească, vizitatorii și pelerinii care ajung în Țara Sfântă”, a declarat arhim. Teofil pentru Agenţia de ştiri.

Este prima vizită la Reprezentanța Patriarhiei Române pe care Ambasadorul Radu Ioanid o efectuează de la preluarea mandatului. A fost însoțit de Consulul General al României la Haiffa, dl. Mihai Ion, și de consulul Traian Pleșcan.

În cadrul întâlnirii au fost purtate discuţii cu privire la problemele pe care le întâmpină românii în Ţara Sfântă, dar şi proiectele aflate în desfăşurare.

„Au fost evaluate urgențele și proiectele prioritare pe care le avem; multe dintre probleme au trenat în această perioadă pentru că au fost nevoie de decizii la nivel înalt și acum sperăm să se rezolve”.

„De asemenea, am arătat totala deschidere a Reprezentanței Patriarhiei Române în sprijinirea proiectelor de interes românesc și așteptarea pe care o au pelerinii români de a reveni în Ţara Sfântă”, a spus Pr. Teofil.

Arhim. Teofil Anăsătăsoaie şi E.S. Radu Ioanid. Foto credit: Arhim. Teofil Anăstăsoaie

Dialogul dintre cei doi oficiali a atins şi subiectul reluării pelerinajelor.

„Domnul ambasador ne-a prezentat situația negocierilor pe care le are în aceste zile cu oficialii din Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul israelian cu privire la acordul de deschidere a călătoriilor şi pelerinajelor între cele două state”.

„Lucrurile nu s-au finalizat, dar există speranţe şi putem da acest răspuns celor de acasă că Ambasada României şi Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ţara Sfântă fac eforturi susţinute pentru a rezolva această problemă”.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu nădăjduim ca în viitorul apropiat să se rezolve şi să putem să ne revedem. Sunt foarte mulţi dintre credincioşii de acasă  care doresc să revină şi să se închine la Sfintele Locuri”, a declarat pr. Teofil, Reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă.

E.S. Radu Ioanid a preluat misiunea de Ambasador al României în Statul Israel începând cu 31 martie 2020.

Foto credit: Arhim. Teofil Anăstăsoaie

Comentarii Facebook


Știri recente