Noul ambasador al Elveției la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 5 februarie 2020, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Arthur Mattli, noul ambasador al Elveției în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria de a-l întâlni oficial pe Domnul Arthur Mattli și i-a mulțumit acestuia pentru vizitarea Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, vizită pe care Domnia Sa a întreprins-o în ziua de 15 ianuarie 2020.


În răspuns, Excelența Sa a mulțumit pentru onoarea de a fi primit de Patriarhul României și și-a exprimat deosebita apreciere în legătură cu funcționarea acestui Centru medical și social al Bisericii Ortodoxe Române, subliniind admirativ calitatea serviciilor de care se bucură pacienții tratați acolo.

Excelența Sa a reamintit că Ambasada Elveției a contribuit în urmă cu opt ani la înființarea acestui Centru și a avansat ideea necesității înființării unui Centru de formare profesională a unui viitor personal care să lucreze în domeniul îngrijirilor paliative din România.

În acest context, Excelența Sa a menționat mai multe proiecte cu caracter social ale Ambasadei Elveției în România.

Invocând contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români – 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reliefat rolul esențial al familiei și educației creștine în societate, importanța promovării unei culturi a generozității, precum și necesara implicare în prevenirea și combaterea abandonului școlar.

În acest sens, Preafericirea Sa a menționat că peste 35.000 de copii au beneficiat de programul Alege Școala!, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România.

În același context, a fost prezentată ampla activitate social-filantropică desfășurată în Patriarhia Română prin cele aproape 800 de instituții, programe şi proiecte cu acest profil, în ultimii 12 ani.

În încheiere, Excelența Sa Arthur Mattli a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru calda primire și pentru dialogul deschis spre o foarte bună colaborare. 

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…