Noua raclă pentru moaștele sfinților ocrotitori ai Parohiei Iancu Vechi – Mătăsari a fost sfințită de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a sfințit, astăzi, 30 martie 2013, în paraclisul Reședinței patriarhale cu hramul Sfântul Mucenic Gheorghe, noua raclă cu moaștele Sfinților Mucenici Eustație, Teopista, Agapie și Teopist de la Parohia Iancu Vechi – Mătăsari din București.

După slujba de sfințire Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că inițiativa de punere în valoare a moaștelor aflate în Parohia Iancu Vechi – Mătăsari reprezintă o lucrare de o frumoasă grijă pastorală pentru credincioși, dar și de cinstire a sfinților care ocrotesc biserica parohiei: „Biserica actuală este o biserică complet nouă, pentru că biserica veche s-a dărâmat tocmai pe când trebuia să fie consolidată dintr-o defecțiune tehnică sau o neglijență majoră. Odată cu rezidirea bisericii s-a dorit să se refacă cinstirea și prețuirea sfintelor moaște printr-o raclă nouă și frumos împodobită. Aceasta arată că biserica scoate în evidență racla cea nouă, iar racla cea nouă scoate în evidență biserica cea nouă. Astfel, în această înnoire a biserici și a raclei care poartă moaștele sfinților mucenici Eustație și familiei sale se constată că avem o râvnă sfântă pentru a întări comuniunea cu sfinții ocrotitori, dar și pentru a intensifica demnitatea unei parohii”.

Racla va fi dusă, mâine, 31 martie 2013, la Biserica Iancu Vechi – Mătăsari de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În continuare, Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul va duce dimineață din paraclisul Reședinței patriarhale racla cea nouă din argint în care au fost așezate moaștele celor patru sfinți. Ea va fi așezată în baldachinul din biserica noastră. După Sfânta Liturghie va fi prezentat și lansat pliantul Bisericii Iancu Vechi – Mătăsari realizat la editura Patriarhiei Române și tipărit la tipografia Patriarhiei Române”, a spus Părintele Constantin Stoica, parohul Bisericii Iancu Vechi – Mătăsari.

Comentarii Facebook


Știri recente