Nou început pentru ASCOR Bucureşti, „cadrul mereu actual în care studentul poate să descopere ce înseamnă viața duhovnicească”

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – București a ales duminică, în timpul Adunării Generale a membrilor activi, un nou preşedinte. Întâlnirea a urmat după tradiționala slujbă de Te Deum, pentru binecuvântarea anului universitar, oficiată la Paraclisul Universitar Sfântul Nicolae – Ghica din Capitală.

Cristian Chesaru a fost votat ca noul preşedinte al asociaţiei. Tot atunci a fost validată componența noii echipe de conducere, din care fac parte și coordonatorii departamentelor.

În deschiderea Adunării Generale au vorbit Ana Chifu, președintele care și-a încheiat mandatul, Pr. prof. Vasile Gavrilă, îndrumătorul asociației, dar și cei doi candidați, Armand Ionescu și Cristian Chesaru, care, la finalul discursurilor, au primit întrebări din partea membrilor.

Ana Chifu, președintele ASCOR din perioada 2019-2020

Apoi, a fost iniţiat procesul de vot. Întâlnirea s-a desfășurat în format hibrid, atât fizic, cât și prin conferință online, pentru membrii care au fost obligați de împrejurări să părăsească orașul.

În cuvântul introductiv, Părintele Vasile Gavrilă, îndrumător al asociației, a amintit că membrii ASCOR „trebuie să fie atenți la prezența pe care o au în mediile din care fac parte, întrucât aceasta este forma de mărturisire a credinței creștine Părintele ne-a încurajat să punem toate eforturile, toată munca noastră, în slujba Bisericii”.

Ana Chifu, preşedintele ASCOR Bucureşti în perioada 2019-2020, a mărturisit:

„Dacă ar trebui să descriu cum mă simt în acest moment, aș spune că sunt un om împlinit. Simt că s-a încheiat un capitol din viața mea. Trei ani și jumătate din studenție i-am dedicat ASCOR-ului. A fost o perioadă în care simt că am m-am dezvoltat în plan personal și profesional, am învățat să iubesc și să iert”.

„ASCOR-ul m-a îmbogățit, iar experiențele de aici m-au ajutat să pornesc în viață cu o zestre sănătoasă de valori și principii, cu o rânduială frumoasă la care nădăjduiesc să nu renunț vreodată”.

Noul preşedinte ASCOR Bucureşti, Cristian Chesaru, are 21 de ani, este absolvent al Facultății de Sociologie și Asistență Socială al Universității din București, și activează în ASCOR de trei ani.

La preluarea mandatului, el a apreciat ASCOR ca fiind „un mod de viaţă”.

Noul președinte ASCOR, Cristian Chesaru

„Nu este doar un proiect de voluntariat și nu se rezumă la activități și prieteni. ASCOR-ul este o afirmare demnă a unei identități și a unui mod de viață pe care îl regăsesc firesc și care a reușit să se transmită neîntrerupt încă din primul an de libertate religioasă în România”.

„ASCOR e cadrul mereu actual în care studentul poate să descopere ce înseamnă viața duhovnicească, o tinerețe firească însoțită de bucuriile și prieteniile ei și o ocazie de a înțelege că o concepție de viață creștină se armonizează foarte bine cu un mod de viață intelectual și responsabil față de aproapele”.

Cristian Chesaru a prezentat sintetic şi planurile sale în calitate de preşedinte ASCOR Bucureşti.

„Ca Președinte, mi-am propus să nu fac nimic singur, ci doar cu ajutorul lui Dumnezeu și al voluntarilor; ne vom adapta la condițiile actuale, dar vom păstra această asumare a identității de studenți, dar mai ales de creștini-ortodocși”.

ASCOR București este cea mai veche asociație studențească post-decembristă din România.

Foto credit: ASCOR Bucureşti & Basilica.ro / Raluca Ene


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente