Nou început de slujire în Parohia „Paisie Aghioritul” din Cuggiono – Magenta, Italia

„Rugăciunile noastre îi cuprind pe frații creștini ortodocși, dar și pe locuitorii acestei comunități si pe întreg poporul italian și conducătorii săi, după cum ne îndeamnă și Sfântul Apostol Pavel”. Este mesajul transmis de Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, la noul început de slujire în Parohia „Paisie Aghioritul” din Cuggiono – Magenta, Italia. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, parohia va deservi nevoile spirituale ale românilor ortodocși din zona de Nord Vest a Zonei Metropolitane Milano, la granița cu regiunea Piemonte.

Evenimentul recent a debutat cu săvârşirea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos în limbile italiană și română, apoi cu apă binecuvântată s-au sfințit obiectele liturgice. Au fost prezenți Părintele Protopop Pompiliu Nacu, Părintele Laurențiu Nacu, parohul bisericii din Pioltello, precum și Don Angelo Sgobbi, parohul romano-catolic din Cuggiono.

În cuvântul său, părintele protopop a transmis arhiereștile binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Siluan și a subliniat că: „ în fiecare biserică italiană ce se deschide pentru comunitatea românească se continuă rugăciunile pentru ctitorii și binefăcătorii respectivului locaș”.

În încheiere, părintele Claudiu Cocan de la parohia Cuggiono Magenta a mulțumit autorităților civile și religioase italiene și a asigurat pe cuggionezi că: „oferindu-le această biserică ortodocșilor români, nu pierd un locaș de cult, ci câștigă un altar la care se vor înălța rugăciuni”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente