Norvegia: O noua parohie pentru comunitatea ortodoxă greacă din Bergen

Înaltpreasfințitul Părinte Cleopa, Mitropolitul Suediei și al întregii Scandinavii, a efectuat în perioada 28-29 octombrie 2017 prima vizită pastorală în regiunea orașului norvegian Bergen. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a anunțat înființarea parohiei care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Martir Hrisostom din Smirna.

Noua parohie va răspunde nevoilor spirituale ale credincioșilor ortodocși greci din această zonă a țării. Recent înființata entitate bisericească este cea de-a cincea parohie a eparhiei misionare a Patriarhiei Ecumenice.

Anunțul înființării noii parohii a avut loc duminică, 29 octombrie 2017, când IPS Cleopa a oficiat Sfânta Liturghie la biserica rusească Botezul Domnului din Bergen. După oficierea slujbei, Înaltpreasfinția Sa a anunțat formarea noii comunități parohiale și i-a prezentat pe membrii Consiliului Parohial.

În continuare, ierarhul a subliniat motivele care l-au inspirat să așeze parohia sub protecția Sfântului Hrisostom. Înaltpreasfinția Sa a menționat faptul că prin exemplul de viață creștină, sfântului ocrotitor al parohiei este un model pentru toți credincioșii.

Sfântul Hrisostom s-a născut în anul 1867 în Triglia şi a suferit moarte martirică în anul 1922, fiind ucis de turci. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei în anul 1993.

Credit: Metropolis of Sweden

Comentarii Facebook


Știri recente