Noi slujitori ai altarelor în Episcopia Caransebeșului

La sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni credincioșii caransebeșeni s-au rugat împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din municipiul de pe Timiș și Sebeș, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în sfântul locaș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cadrul căreia a hirotonit diacon pe tânărul teolog Gabriel Mihail Bica ce va sluji la Catedrala Episcopală.

De asemenea chiriarhul a săvârșit Taina hirotoniei întru preot pentru diaconul Ioan Petru Popa ce va fi numit la Parohia Mal-Oțelu Roșu din Protopopiatul Caransebeș și totodată l-a hirotesit duhovnic. La sfânta slujbă au fost prezenți și membrii familiilor celor doi nou hirotoniți, precum și credincioși din parohia unde va fi numit părintele Ion Popa. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

Când Biserica noastră îi cinstește pe Sfinții martiri Brâncoveni ne-am adunat în această catedrală pentru a-i aduce mulțumire bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră și pentru a hirotonii noi slujitori ai altarelor. Părinții care au fost hirotoniți astăzi trebuie să îi i-a ca model de demnitate, credință puternică, de iubire supremă a credinței și de apărare a credinței, pe sfinții care pentru iubirea lor față de Dumnezeu și-au dat viața și au apărat țara și credința strămoșească. Asemenea lor și clericii sunt datori să-i păstorească pe credincioși cu demnitate, responsabilitate, dragoste și jertfă, pentru că doar jertfindu-te în misiunea de păstor de suflete poți să îți îndeplinești cu desăvârșire această îndatorire sfântă. Le dorim părinților slujire binecuvântată și o rugăm pe Maica Domnului a cărei praznic l-am sărbătorit ieri și în lumina căreia ne aflăm și acum să ne păzească de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți, să păzească această cetate a Caransebeșului și întreaga Eparhie a Banatului Montan, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul rostit la final.

Catedrala episcopală cu hramurile Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost târnosită în anul 2010 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente