Noi proiecte sociale în Arhiepiscopia Sibiului

O delegație a Fundației „Papageno Hermannstadt” a fost primită miercuri, 28 august, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Întâlnirea a avut ca scop semnarea unui protocol de colaborare între cele două instituții, cu scopul de a implementa noi proiecte sociale în mai multe parohii din eparhie, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

Delegația Fundației „Papageno Hermannstadt”, cu sediul central în orașul Murg din Elveția, a fost condusă de Robert Jacqueroud, președintele organizației de binefacere. Alături de IPS Mitropolit Laurențiu, la întâlnirea de miercuri a mai luat parte și protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, iar Departamentul Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a fost reprezentat de inspectorul social, pr. Tiberiu Kiss. Alături de oaspeții de peste hotare, fundația elvețiană a fost reprezentată și de Lucian Cocă, administrator al instituției în proiectele de la Sibiu.

„În cadrul acestei întruniri a fost semnat un protocol de colaborare între Arhiepiscopia Sibiului și Asociația «Papageno Hermannstadt», ce are ca obiectiv colaborarea ambelor părți în domeniul social, în vederea identificării și evaluării situației materiale și financiare a persoanelor aflate în situație de risc social de pe raza eparhiei și ajutorarea acestora cu bunuri de strictă necesitate”, ne-a explicat pr. inspector Tiberiu Kiss.

Ajutoare de strictă necesitate

Conform protocolului de colaborare, atât Arhiepiscopia Sibiului cât și Fundația „Papageno Hermannstadt”, vor avea schimburi de contacte și de informații privitoare la proiectele sociale în derulare, vor participa la întâlniri cu tematică socială și vor elabora strategii sociale comune, pentru a implementa în comunitățile sibiene proiecte de ajutorare a familiilor sărace. Același document prevede ca cele două instituții să organizeze împreună conferințe de presă, astfel încât proiectele implementate să se facă vizibile și cunoscute publicului larg.

Fundația elvețiană și-a luat angajamentul de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile social și de a le oferi în mod gratuit bunuri de strictă necesitate, cum ar fi îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, lenjerie de pat și alimente. Arhiepiscopia Sibiului va identifica, în acest sens, familiile cu risc social din parohii, va efectua anchete sociale și va comunica fundației elvețiene aceste informații.

Amintim că Fundația „Papageno Hermannstadt” desfășoară numeroase proiecte sociale în Sibiu, unul dintre acestea fiind „Dăruind vei dobândi”, de la Biserica „Nașterea Domnului” din oraș. Aici, 50 de persoane primesc masa de prânz la cantina socială a parohiei, cu sprijin material din partea elvețienilor. Proiectul a început în 2007, cu 30 de persoane, iar din 2010, numărul persoanelor asistate a crescut la 50. Prin protocolul semnat în această săptămână, mai multe parohii vor beneficia de sprijinul fundației pentru a deschide proiecte asemănătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente