Noi păstori de suflete în Episcopia Caransebeșului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în duminica a 6-a după Rusalii au fost instalați doi preoți parohi.

În Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Oravița Română din județul Caraș Severin, Duminica a 6-a după Rusalii a fost zi de mare bucurie. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele Călin Ianchiș, inspector eparhial în cadrul Episcopiei Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți, cu prilejul instalării noului preot paroh Alin Florentin Mureșan, a precizat Darius Herea.

În prezența a numeroși credincioși, la sfârșitul slujbei, părintele protopop Bogoliub Martinovici, Protopopiatul Moldova Nouă, a săvârșit actul instalării prin înmânarea Sfintei Cruci, a Sfintei Evanghelii și a cheilor bisericii, îndemnând pe noul preot paroh la edificarea bisericii „vii”, a sufletelor păstorite, precum și la definitivarea sfântului locaș, care se află în construcție.

Duminica Slăbănogului a fost o zi de sărbătoare duhovnicească și pentru credincioșii Parohiei Şopotu Nou din Protopopiatul Băile Herculane. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, a avut loc și aici instalarea noului preot paroh Constantin Mihail Călin. Părintele Mihail a fost în ultimii ani duhovnicul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, din Caransebeș.

Festivitatea de instalare în parohie a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, care a și ținut la momentul potrivit un cuvânt de învățătură despre tema duminicii, arătând totodată importanța misiunii unui preot în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește.

După sfânta slujbă, părintele protopop Nicolae Pereș, Protopopiatul Băile Herculane, a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează şi a urat noului paroh îndelungată păstorire cu realizări la fel de frumoase ca și în ultimii ani ca părinte spiritual.

Comentarii Facebook


Știri recente