Noi preoți în orașele Arhiepiscopiei Bucureștilor

11 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut joia aceasta, la 12 septembrie 2013, examenul de selecționare în vederea ocupării posturilor preoțești vacante din Capitală și celelalte municipii ale eparhiei. Cele două probe, scrisă și orală, s-au ținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, potrivit TRINITAS TV.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Varlaam Ploieșteanul comisia s-a întrunit la ora 08:30 și s-au întocmit 5 variante de subiecte. La examen a fost extrasă varianta nr. 1. După proba scrisă a examenului vor fi corectate lucrările de către membrii comisiei, iar în după amiaza zilei a avut loc ( – n.r.) proba orală a examenului fiindcă nu sunt foarte mulți candidați”, după cum a precizat Arhim. Cons. Veniamin Goreanu, Sectorul Administrativ-Bisericesc, Arhiepiscopia Bucureștilor.

La acest examen se pot înscrie preoții care au vechimea de peste șapte ani în cler, gradele profesionale în preoție și o activitate deosebită în parohie, a mai spus părintele arhim. Veniamin Goreanu.

Examenul de selecționare pentru Capitală și orașe este organizat o dată pe an.

Comentarii Facebook


Știri recente