Noi parohii românești în Australia

Din motive pastoral-misionare, Consiliul Eparhial, în baza Statutului de organizare și funcționare a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, articolul 28 alin. ‘e’, a aprobat inființarea unor noi parohii. Între acestea prezentăm primele trei parohii la care au fost numiți și păstorii lor duhovnicești:

1. Parohia Ortodoxă Română ‘Sfântul Apostol Toma’ la Dandenong, statul Victoria. Cu Decizia episcopală nr. 24/2008 a fost numit la cerere, prin transfer, P.C. Preot Marian Dincă.

2. Parohia Ortodoxă Română ‘Sfânta Filoteea de la Argeș’ la Bayswater, statul Victoria. Teologul Marian Claudiu Moruțan a fost numit în postul vacant de preot paroh, prin Decizia episcopală nr. 20/2008.

3. Parohia Ortodoxă Română ‘Schimbarea la față a Domnului’ din Geelong, statul Victoria. În postul vacant de preot paroh a fost numit diaconul Petrișor Pohrib, cu Decizia episcopală nr. 25/2008.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…