Noi medalii de aur pentru Corala „Armonia”

În perioada 9-19 iulie s-a desfășurat la Riga, capitala Letoniei și, în acest an, Capitală Culturală Europeană, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „World Choir Games”, informează Ziarul Lumina. La acest festival internațional a participat și Corul bărbătesc ortodox „Armonia” al Catedralei arhiepiscopale din Constanța, care a câștigat și anul acesta premii deosebite.

La ediția din acest an a Olimpiadei internaționale a corurilor, Corala „Armonia” a Catedralei arhiepiscopale din Constanța s-a înscris la două secțiuni: Cor bărbătesc și Muzică sacră. Datorită prestației și prezenței scenice, Corala „Armonia” se întoarce acasă cu un bilanț deosebit, și anume medalie de aur și Marele premiu la Secțiunea „Cor bărbătesc” și medalie de aur la Secțiunea „Muzică sacră”, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. La Secțiunea „Muzică sacră” au participat peste 60 de coruri, iar la Secțiunea „Cor bărbătesc” au fost prezente peste 30 de coruri, competiția de la Riga reunind aproximativ 500 de ansambluri corale de pe toate continentele. Cunoscut și ca „Olimpiada corurilor”, organizat o dată la doi ani, World Choir Games este cel mai important concurs mondial în domeniu.

Corala „Armonia” a reușit să obțină medalii de aur și la edițiile precedente, și anume dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada internațională „World Choir Games” din SUA, iar anul trecut, în 2013, la Campionatul European al Corurilor, desfășurat la Graz, Austria, corala a câștigat Marele premiu la Secțiunea „Cor bărbătesc”, două medalii de aur (secțiunile „Folclor” și „Cor bărbătesc”) și una de argint („Muzică sacră”).

Corala „Armonia” din Constanța este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte atât în țară, cât și în străinătate. Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub oblăduirea directă a Arhiepiscopiei Tomisului.

Comentarii Facebook


Știri recente