Noi lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările la șantierul Catedralei Mântuirii Neamului au fost reluate la începutul noului an și deja muncitorii lucrează în mod alert pentru a pregăti a doua betonare la fundația viitorului lăcaș de rugăciune. În paralel, laturile foliilor de plumb care alcătuiesc hidroizolația verticală sunt lipite.

În jur de 150 de muncitori au reluat lucrările pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, la începutul noului an, 2012. Cu ajutorul macaralelor-turn, echipele de muncitori așază fier-betonul în radierul construcției. Întrucât vremea a fost favorabilă lucrărilor, sudorii au putut monta fier-betonul în timp util, astfel că la sfârșitul săptămânii este prevăzută a doua betonare la fundația Catedralei Mântuirii Neamului. Inginerul Ionuț Gulinescu ne-a spus că în zilele acestea se montează armătura pe grinzile secundare din partea de nord a construcției pentru turnarea primei plăci de beton.

‘Înainte de sărbători am betonat plotul din partea de vest, folosindu-se 653 de metri cubi de beton, care a fost turnat cu ajutorul a două pompe. La sfârșitul acestei săptămâni am plănuit o lucrare asemănătoare în partea de nord și în partea de sud. În partea de nord se va turna prima placă de beton, pe grinzile secundare, iar în partea de sud se va continua lucrarea de armare de pe grinzile principale’, ne-a spus ing. Ionuț Gulinescu. Radierul Catedralei Mântuirii Neamului are o înălțime de patru metri și este format din două plăci de beton. În prezent se lucrează la turnarea primei plăci de beton din radier. Lucrările de armare și de betonare s-au desfășurat în partea de vest a construcției, urmând ca ele să avanseze spre celelalte zone ale construcției, unde hidroizolația orizontală a fost finalizată. ‘La sfârșitul acestei săptămâni am programat o betonare cu beton foarte rezistent, de clasă C40 pe 50, care va fi pompat în două zone, peste armătura din partea de nord și în partea de sud. Cifele vor aduce în jur de 1.100 metri cubi de beton. După această lucrare vom da drumul și la celelalte fronturi de lucru’, a spus inginerul Ionuț Gulinescu după cum ne informează Ziarul Lumina. În paralel, echipe de muncitori lucrează la hidroizolația de plumb verticală. Caturile foliilor de plumb sunt lipite între ele cu ajutorul unei mașini de setizat.

Cei care doresc să sprijine lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului o pot face prin donații la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române, sau în următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 sucursala sector 4, București. Pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul http://www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente