Noi informaţii despre episcopii răpiţi în Alep: Reacţia Patriarhiei Antiohiei

Patriarhia Antiohiei a formulat o poziţie oficială faţă de informaţiile din presă legate de ierarhii Paul Yazigi și Ioan Ibrahim. Despre cei doi arhierei răpiţi în urmă cu şapte ani, s-a scris recent că nu mai sunt în viaţă şi că au fost ucişi în anul 2016.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Patriarhia Antiohiei a anunţat că nu confirmă şi nici nu neagă „valabilitatea acestor relatări sau a diferitelor altor informaţii” pe care le-a primit zilnic din diverse surse.

În document se menţionează că informaţiile din mass media au fost „monitorizate îndeaproape” şi că sunt „total independente de eforturile imense” depuse în căutarea celor doi arhiepiscopi, eforturi care vor continua în vederea aflării adevărului.

„Suntem hotărâţi să nu lăsăm nici o piatră neîntoarsă până nu identificăm unde se află și care este soarta lor”.

Totodată, oficialii Bisericii Ortodoxe a Antiohiei au adresat mulţumiri sincere „tuturor persoanelor și entităților preocupate de soarta arhiepiscopilor” și mai ales celor care întreprind inițiative pentru a soluţiona acest caz.

Comunicatul se încheie cu un îndemn la rugăciune pentru cei doi ierarhi, dar şi cu invitaţia de a sprijini rezolvarea situaţiei.

Mitropoliții de Alep Paul Yazigi și Ioan Ibrahim au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în apropierea oraşului Alep, pe când se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Foto credit: Facebook/Patriarhia Antiohiei

Comentarii Facebook


Știri recente