Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de 18 august 2014, în Sala Sinodală din Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Între hotărârile adoptate menționăm:

-Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea Legii nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, act normativ deficitar și ambiguu în multe privințe, având ca principală motivație crearea cadrului legislativ pentru înființarea de cimitire private, de către operatori economici, dar care nu reglementează corespunzător problemele generate prin noutățile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicită Guvernului și Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificării și completării acestui act normativ.

-Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de rezultatul colectei în sprijinul creștinilor ortodocși din Siria organizată în bisericile și mănăstirile Patriarhiei Române din țară și străinătate în primele trei duminici după sărbătoarea Sfintelor Paști 2014 și mulțumește unităților de cult pentru implicare.

-La cererea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, Sfântul Mucenic Hristofor (9 mai) a fost declarat ocrotitor (patron spiritual) al transportatorilor rutieri din România.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente