Noi hotărâri administrative și pastorale în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

Ședința de lucru a membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, condusă de Preasfințitul Episcop Siluan, a avut loc joi, 18 martie, la Centrul eparhial din Gyula, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Aici a participat, în calitate de invitat, și dl Tiberiu Iuhas, directorul Oficiului Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, informează Ziarul Lumina.

În cadrul ședinței s-au discutat diferite aspecte legate de activitatea Episcopiei, între care și precizarea formalităților de obținere a aprobărilor necesare pentru amplasarea la Gyula, pe terenul din apropierea Catedralei eparhiale, aflat în proprietatea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a unei troițe de lemn, după modelul celor din Maramureș, precum și a statuii mitropolitului Andrei Șaguna al Ardealului, simboluri importante pentru afirmarea identității naționale românești și a spiritualității ortodoxe.

În acest scop, membrii Permanenței s-au întâlnit și cu reprezentanții Oficiului Monumentelor Istorice, cei care sunt competenți în acordarea acestor aprobări, pentru a stabili etapele care trebuiesc urmate în acest scop. Cu acest prilej au mai fost discutate și probleme importante care țin de activitatea pastorală dar și de posibilitatea efectuării unor lucrări de restaurare, necesare la Catedrala episcopală din Gyula.

În ziua precedentă ședinței, membrii Permanenței Consiliului Eparhial s-au întâlnit la Bichișceaba cu reprezentanții unei firme de producere a țiglei, în vederea încheierii unui contract pentru achiziționarea țiglei pentru restaurarea bisericilor din cadrul Episcopiei, în următorii cinci ani.

Comentarii Facebook


Știri recente