Noi episcopi în Biserica Greciei. Arhiepiscopul Ieronim a hirotonit pe noul mitropolit de Sissianion

Mitropolitul ales de Sissianion şi Siatista,  Arhim. Athanasios Yianousas a fost hirotonit ierarh duminică de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, informează Romfea.

Slujba a avut loc în Catedrala Buna Vestire din Atena.

Alături de Arhiepiscopul Ieronim au slujit mai mulţi ierarhi ai Bisericii Greciei.

În cuvântul adresat noului mitropolit, Preafericirea Sa a făcut referire la faptul că a fost ales cu unanimitate de voturi, acest aspect fiind „de o importanţă majoră pentru ierarhie şi o speranţă a Bisericii”.

„Unitatea Bisericii reprezintă puterea ei, prin unitate Biserica va depăşi toate dificultăţile. Pentru acest motiv, toţi suntem aici pentru a vă sprijini, iar Bunul Dumnezeu să vă ghideze în toate”, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, tot în duminica a doua din Postul Mare au fost hirotoniţi episcopi cei trei vicari aleşi la ultima şedinţă a Sfântului Sinod.

Arhim. Agapios Dritsas a fost hirotonit Episcop vicar pentru Mitropolia de Corint. Slujba a fost prezidată de Mitropolitul Dionisie de Corint în catedrala Sfântul Pavel.

Arhim. Theoklitos Ntoulias a primit hirotonia ca arhiereu în Biserica Sfântul Vasile din Tripoli. Slujba a fost condusă de Mitropolitul Alexandru de Mantineia şi Kynouria.

În Biserica Sfânta Treime din Aigaleo a avut loc hirotonia în episcop a Arhim. Chrysostomos Panagopoulos. Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Alexie de Niceea.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente