Noi emisiuni realizate în studioul Trinitas din Sibiu

Ascultătorii postului de radio al Patriarhiei Române au posibilitatea să asculte mai multe emisiuni realizate în studioul teritorial de la Sibiu și emise pe frecvențele din întreaga țară, informează „Ziarul Lumina”.

Temele abordate în cadrul emisiunilor, magazinelor și buletinelor informative sunt diverse și întâmpină nevoile ascultătorilor din această parte a țării. Pe viitor, jurnaliștii de la Sibiu își propun să extindă spațiul pentru emisiunile realizate în Transilvania.

Studioul de producție al Radio Trinitas aflat la Sibiu și pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, funcționează de cinci ani, aducând ascultătorilor informații din viața bisericească și cultural-socială din Transilvania. De un an de zile, studioul s-a mutat într-o casă nouă, un spațiu modern și utilat cu toate echipamentele necesare prin bunăvoința și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Noul spațiu a adus cu sine și lărgirea echipei redacționale și creșterea numărului de emisiuni realizate la Sibiu. Dacă la început, studioul producea două emisiuni pentru emisia națională și furniza știri regionale din Ardeal, în prezent numărul emisiunilor a crescut considerabil.

„Studioul nostru de producție se află în directă coordonare cu cele din Alba-Iulia și Cluj-Napoca. Experiența celor cinci ani de producție radiofonică ne-a permis să ajungem să realizăm mai multe emisiuni. Suntem în continuă creștere și ne dorim să ajungem să avem 2-3 ore de emisiuni zilnice”, ne-a spus pr. Cătălin Dumitrean de la studioul Radio Trinitas din Sibiu. Pe lângă emisiunile realizate, studioul de la Sibiu a rămas în continuare un important furnizor de știri pentru buletinele informative naționale.

Emisiuni și rubrici cu teme de interes

Pe frecvențele naționale ale Radio Trinitas, se emite în fiecare miercuri de la orele 12:30 emisiunea „Valori și atitudini”, realizată de cunoscuta jurnalistă Doina Jalea. În aceeași zi, de la orele 19:30, pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu realizează „Atlasul biblic”, avându-l ca invitat pe prof. dr. Daniel Mihoc de la aceeași instituție de învățământ teologic.

În fiecare joi și vineri, de la orele 15:05, Cosmin Rus este gazda emisiunii „Lumea de azi”, în care sunt evidențiate toate aspectele vieții religioase, culturale și sociale din Arhiepiscopia Sibiului.

Sâmbăta, de la orele 12:30, părintele Cătălin Dumitrean și Cosmin Rus vor discuta împreună cu IPS Mitropolit Laurențiu diferite lucruri legate de viața duhovnicească și credința străbună, în cadrul emisiunii „Ortodoxia pe înțelesul tuturor”.

Amintim și rubricile realizate în cadrul emisiunilor menționate din fiecare joi și vineri: „Puterea Cuvântului”, realizată de IPS Mitropolit Laurențiu, „Pe drumul Emausului”, realizată de pr. conf. dr. Constantin Necula, „Un cuvânt bun”, realizată de pr. Cătălin Dumitrean, „Abecedarul Credinței”, realizată de pr. prof. dr. Irimie Marga de la facultatea menționată, „Gânduri despre viață”, realizată de Ioana Dur și „Psihologia pe înțelesul tuturor”, realizată de psihologul Alexandru Leșcău.

Comentarii Facebook


Știri recente