Cinci preoți din Arhiepiscopia Craiovei au primit, astăzi, 25 iulie 2014, hirotesia în duhovnicie, sub omoforul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a avut loc la Paraclisul mitropolitan „Toți Sfinții” din incinta Centrului eparhial din Craiova, a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.
Prin hirotesie, preoții au primit darul duhovniciei prin care pot săvârși Taina Sfintei Spovedanii pentru credincioșii din parohiile pe care le păstoresc. Au fost astfel hirotesiți preoții: Giurgiu Daniel Petrică, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Băilești, județul Dolj, Cruceru Valerian, Parohia Motru I, județul Gorj, Diaconu Marius, Parohia Zănoaga, județul Dolj, Milă Adrian, Parohia Giurcu, județul Gorj și Cătălinoiu Alexandru Eugen, Parohia Săulești, județul Dolj.
După hirotesie, IPS Părinte Irineu le-a vorbit celor cinci slujitori ai Altarului despre importanța Tainei Sfintei Spovedanii și despre responsabilitatea pe care o au de împlinit în comunitățile încredințate spre păstorire: „Spovedania este arta vindecării sufletului, pentru că numai prin mărturisirea păcatelor și prin dezlegarea pe care credinciosul o primește prin această Taină, va putea să intre în Împărăția lui Dumnezeu, curățit de păcate și luminat de Duhul Sfânt. Așadar, grija pentru turma lui Hristos este scopul principal al lucrării noastre, un imperativ al întregii Biserici. Dacă veți reuși să-i ridicați pe cei ce vă sunt încredințați spre păstorire, cu ajutorul harului sfânt, din starea de suferință morală, de păcătoșenie, veți avea cea mai mare bucurie pe care poate să o aibă un preot. Pentru că nu este numai o bucurie a lui, este o bucurie a lui Dumnezeu, o bucurie a îngerilor, așa cum spune Sfântul Evanghelist Luca: ..în cer va fi multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește” (Luca 15, 7), a conchis IPS Irineu.
La final, cei cinci preoți duhovnici au primit ca dar, din partea Mitropolitului Olteniei, câte un Molitfelnic și o Sfântă Cruce.
„După primirea hirotesiei ca duhovnici, lucrarea noastră în mijlocul enoriașilor a devenit completă. Este una dintre cele mai mari responsabilități pe care le are un preot, aceea de a fi părinte duhovnicesc, părinte spiritual, de a povățui și îndruma credincioșii pe calea mântuirii. Nădăjduim să fim la înălțimea chemării, cu ajutorul lui Dumnezeu și a rugăciunii stăruitoare” (Preot Cruceru Valerian)
„Este un început bun pe care îl punem astăzi în activitatea noastră, un moment unic în viața noastră și putem spune că de acum avem toate cele necesare pentru a lucra cu roade bogate în ogorul Domnului” (Preot Diaconu Marius)