Noi consilieri eparhiali în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor

Cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor din data de luni, 24 februarie 2020, au fost numiți, prin concurs, trei noi consilieri eparhiali. 

Preacucernicul Părinte Gheorghe Ispas a fost numit în postul de consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preacucernicia sa este preot paroh la Parohia Sfântul Mina – Vergu – Paraclis Patriarhal, Protoieria Sector III Capitală. Este licenţiat al Institutului Teologic de Grad Universitar din București, promoţia 1987. În anul 2003 a obținut titlul de Doctor în Teologie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, Universitatea din București.

A activat în postul de asistent universitar (1995 – 2007), apoi în postul de lector universitar suplinitor (2007 – prezent) la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul. Are o vechime în cler de 32 ani şi o experienţă în activitatea didactică universitară de 25 ani.

În perioada 2004 – 2010, a ocupat postul de consilier patriarhal în cadrul Sectorului Catedrala Mântuirii Neamului. Pentru activitatea desfășurată în slujirea Bisericii, Preacucernicul Părinte Dr. Gheorghe Ispas a primit următoarele ranguri onorifice și distincții bisericești: rangul de sachelar (1992), rangul de iconom-stavrofor (2008); diploma omagială Sf. Ap. Andrei (2008); Ordinul Sanctus Stephanus Magnus (2010); Ordinul Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena (2012).

Preacucernicul Părinte Ionuț Tutea a fost numit în postul de consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preacucernicia sa este preot la Parohia Buna Vestire – Giulești, Protoieria Sector VI Capitală, la care slujește din anul 1998 și deține gradul I clerical. Este licențiat (1997) al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și are o experiență de 22 ani în domeniul pastoral-clerical și în domeniul asistenței sociale, fiind inspector de specialitate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (2007-2017) și preot la Fundația Sfânta Macrina, (din anul 2007), ocupând mai multe funcții în cadrul acestei fundații: responsabil tehnic beneficiar și consilier.

A urmat mai multe cursuri de formare profesională în domeniul asistenței sociale, cel mai important fiind cel de la Diakonhoejskolen din Aarhus, Danemarca, în perioada august – decembrie 1998. A lucrat în cadrul echipelor de implementare a trei proiecte POSDRU (2007-2013) în domeniul asistenței și incluziunii sociale. 

Preacucernicul Părinte Ginel Aurelian Ivan a fost numit în postul de consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preacucernicia sa este preot la Parohia Giulești – Sărindar, Protoieria Sector VI Capitală, la care slujește din anul 2012, având gradul I clerical.

Este licențiat (2002) al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și absolvent al cursurilor de masterat și doctorat din cadrul Facultății de Teologie Andrei Șaguna, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. A obținut titlul de doctor în teologie în anul 2011. Are o vechime în cler de 13 ani. De asemenea, este absolvent al Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București (2013).

Cei trei consilieri nou numiți își vor începe activitatea în cadrul sectoarelor eparhiale menționate din data de 1 martie 2020.

Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente