Noi apariții editoriale la Editura BASILICA

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române au apărut de curând două cărți semnate de pr. prof. Alexander Schmemann, intitulate: „Cred” și „Preasfânta Fecioară Maria”. Ambele lucrări au fost traduse din limba engleză de Florin Caragiu și au fost tipărite cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează „Ziarul Lumina”.

Lucrarea „Cred” reprezintă primul volum dintr-o colecție de predici și prelegeri ale părintelui Alexander Schmemann, publicată în limba engleză sub numele de „Celebrarea credinței”, între 1991 și 1995, și are ca temă principală credința creștină ortodoxă. Aceasta a apărut din grija autorului de a nu lăsa să se piardă în eter puterea spirituală revigorantă a cuvântărilor teologice rostite ani în șir la radio, spre întărirea sufletească a credincioșilor ortodocși din fostul spațiu sovietic. Cartea se dovedește a fi o personală mărturie pentru mântuitoarea lucrare a credinței celei drepte în Preasfânta Treime. În ea se vorbește cu o deosebită însuflețire și temeinicie despre nevoia de a ne îngriji continuu de starea credinței noastre dreptmăritoare, chemându-ne să o prețuim și să o mărturisim cum se cuvine. „Vreme de mulți ani, până în chiar ultima lună de viață, părintele Alexander Schmemann (†1983) a conferențiat la Radio Liberty, pentru Rusia sovietică, de două ori pe săptămână (…). Soția sa, Iuliana Sergheevna Schmemann, a participat la pregătirea acestei lucrări și a efectuat prima selecție a conferințelor, vizând trei teme fundamentale: Temeiurile credinței, Anul bisericesc și Cinstirea Maicii lui Dumnezeu”, scrie Nikita Struve, editorul ediției în limba rusă.

Lucrarea „Preasfânta Fecioară Maria” reprezintă al treilea volum din colecția de predici și prelegeri amintită. Autorul introduce o serie de reflecții personale de o mare profunzime, exprimate într-un limbaj încărcat de simboluri, care transformă volumul într-una dintre cele mai poetice lucrări ale sale. Recomandăm această carte tuturor celor care vor să aibă o înțelegere mai clară și mai profundă a învățăturii despre Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente