Noi apariții editoriale

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut de curând lucrarea Liturgica Generală, cu noțiuni de artă bisericească, arhitectură și pictură creștină, în două volume – reeditări ale cunoscutului manual realizat de Părintele Prof. Univ. Dr. Ene Braniște.

Cea de-a treia ediție a manualului, revizuită și completată de Părintele Prof. Dr. Nicolae Necula, este publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după cum informează TRINITAS TV. Lucrarea este alcătuită la un înalt nivel științific și academic, cu o bogată documentare bibliografică, conținutul fiind expus foarte clar și concis, adecvat pentru nivelul universitar.

La această ediție a fost completată lista sfinților români, canonizați din anul 1992 până în prezent. De asemenea a fost adoptat noul mod de citare folosit la publicațiile Patriarhiei Române, textele grecești au fost îndreptate, iar edițiile cărților de cult actualizate și completate cu noile apariții tipărite la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Volumele de Liturgică generală, cu noțiuni de artă bisericească, arhitectură și pictură creștină, pot fi cumpărate de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1).

Comentarii Facebook


Știri recente