Nimic nu poate astâmpăra setea după viața veșnică – Preasfințitul Părinte Varlaam la Biserica Albă

Episcopul Varlaam Ploieșteanul a afirmat, în cadrul liturghiei duminicale oficiată la Biserica Albă, că „nicio relație cu vreo persoana și nici vreo avere din lumea aceasta nu poate astâmpăra setea după viața veșnică” pentru cel ce dorește cu toată inima să îl urmeze pe Hristos.

În omilia sa, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre chemarea la apostolat pe care Mântuitorul Hristos a adresat-o primilor ucenici.

Preasfințitul Părinte Varlaam a evidențiat faptul că în ciuda lucrurilor pământești care pe unii oameni îi țin sub robie „cei ce au urmat lui Hristos, le-au ignorat pentru că au simțit în glasul acestei chemări cuvintele vieții veșnice”.

Ierarhul a subliniat că în toate popoarele există motivul „tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” care „arată că omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu cel veșnic viu”, fapt pentru care nimic pământesc nu poate domoli dorința de a-L urma pe Hristos.

Ca exemplu superm al urmării hristice, ierarhul îi oferă pe cei patru apostoli din Evanghelia duminicală, deoarece, „au uitat de mamă, de tată, de soacră, de avere, de corăbii, de angajați și au urmat lui Iisus pentru că instinctual și-au dat seama că El le poate oferi ceea ce nimeni nu le poate oferi, și anume viața veșnică”.

„În exemplul celor patru ucenici avem și noi un model despre cum trebuie să răspundem chemării lui Hristos de a veni după el de a-i urma lui, de a lăsa toate în lumea aceasta cu convingerea că cel care va lăsa ceva din iubire pentru El înmulțit va primi și viața veșnică va dobândi”, a evidențiat Preasfinția Sa.

Cu prilejul slujirii arhierești, credincioșii din parohie au asistat la hirotonia diaconului Silviu Gabriel, care va sluji la Biserica Albă din București.

Foto Credit: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente