„Nimic nu este mai important în viața unui om, decât prezența Lui Hristos” – Întâlnirea tinerilor din Hunedoara

Vorbindu-le sâmbătă tinerilor din Hunedoara, Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei a evidențiat importanța capitală a prezenței lui Hristos în viața fiecărui om.

Episcopia Devei și Hunedoarei a organizat în zilele de 7 – 8 iunie 2019 cea de-a șasea ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși pentru tinerii eparhie.

Evenimentul din acest an a reunit peste 200 de tineri din județul Hunedoara. Gazda a fost stațiunea, respectiv schitul Straja – Lupeni.

Întâlnirea a debutat vineri, 7 iunie, când participanții au avut ocazia să participe la diferite activități realizate sub îndrumarea specialiștilor Fundației pentru Tineret „Noi Orizonturi” din Lupeni.

Această fundație derulează proiecte de formare și dezvoltare personală, educație non-formală, dar și activități recreative și tabere tematice de mai bine de 15 ani.

Întâlnirea a continuat sâmbătă, 8 iunie, cu oficierea Sfintei Liturghii.

Au slujit Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și locțiitor al Episcopiei Daciei Felix.

Episcopul Siluan a rostit o omilie cu acest prilej prin care a evidențiat importanța căutării Lui Dumnezeu și a prezenței Lui Hristos în viața oamenilor.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a îndemnat tinerii să prețuiască țara și să aibă credință și nădejde în Hristos pentru un viitor mai luminos, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.

Evenimentul a continuat cu un spectacol de cântece patriotice susținut de cenaclul „Lumină Lină” de la Sibiu și cu întâlnirea cu celebrul artist hip hop F-Charm.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente