„Nimic nu este mai dureros decât să vezi suferința inocenților”. PS Macarie a îndemnat pe românii din Copenhaga să se roage pentru un copil bolnav de leucemie

Nimic nu este mai dureros decât să vezi suferința inocenților, a spus PS Macarie la slujba oficiată duminica aceasta în Copenhaga. Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a prezentat în cadrul predicii rostite cazul umanitar al unei fetițe de patru ani care suferă de leucemie.

Ierarhul român a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe vizite pastorale în Danemarca. Duminică, 10 septembrie 2017, PS Macarie a oficiat Sfânta Liturghie în parohia românească Nașterea Maicii Domnului din Copenhaga.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a făcut o paralelă între cele două praznice serbate la începutul anului bisericesc: Nașterea Maicii Domnului și Înălțarea Sfintei Cruci. PS Macarie a subliniat faptul că bucuria nașterii Maicii Domnului ne pregătește de suferința și întristarea răstignirii Fiului Ei.

La început de an nou bisericesc ne bucurăm împreună cu Sfinții și Drepții Dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana de nașterea Mariei, prunca ce este început al mântuirii noastre. Această bucurie ne pregătește, de fapt, pentru a păși cu curaj mai departe, având la orizont crucea înălțată, ca un stindard, pe care se află Mântuitorul Hristos.

Să fim pregătiți duhovnicește pentru a ne duce crucea, pentru a putea înfrunta creștinește încercările din viețile personale, dar și cele de obște, a îndemnat Preasfinția Sa.

În continuare, ierarhul a împărtășit cu credincioșii din Copenhaga experiența întâlnirii cu Ana-Sofia, o fetiță de patru ani, grav bolnavă. PS Macarie a explicat că prin rânduiala lui Dumnezeu, a vizitat-o la spital tocmai de ziua ei, neștiind anterior de cazul acesteia.

Ana-Sofia este al patrulea copil al unei familii mixte, româno-daneze. Bolnavă de leucemie, ea este nevoită să parcurgă un tratament chimioterapeutic la o vârstă atât de fragedă.

Nimic nu este mai dureros decât să vezi suferința inocenților, a spus Preasfinția Sa. Simți în mod real că vina pentru aceste suferințe o avem noi, căci pentru ce păcate, altele decât ale noastre, suferă acești copilași? Și nu mă refer aici la părinți, ci la noi toți, la lumea adulților în care se nasc acești nevinovați, a precizat ierarhul.

Preasfințitul Macarie a îndemnat stăruitor pe credincioși să se roage pentru ajutorul și vindecarea Anei-Sofia, precum și pentru mângâierea părinților săi.

În ziua sărbătorii Nașterea Maicii Domnului, ierarhul a slujit la Mănăstirea Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast, iar în 9 septembrie, când Biserica i-a pomenit pe Sfinții Părinți Ioachim și Ana, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din orașul Fredericia.

Duminică, după slujirea din Copenhaga, ierarhul român a călătorit în Helsingborg, Suedia, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica ortodoxă Sfântul Vasile cel Mare.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente