Nera | Mănăstirea cu cea mai numeroasă obște din vestul țării și-a serbat hramul

Părintele Arhimandrit Constantin Timiș, Vicar eparhial al Episcopiei Caransebeșului, a oficiat joi Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Nera, așezământul monahal cu cea mai numeroasă obște din vestul țării.

Slujba a fost oficiată în Paraclisul „Buna Vestire” al mănăstirii, iar răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Credincioșii prezenți au putut cinsti un veșmânt al Cuvioasei Parascheva de la Iași.

„Cuvintele rostite de Mântuitorul: «Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie!» au pătruns în sufletul cuvioasei Parascheva și astfel a răspuns chemării lui Iisus Hristos de a se pregăti pentru o viață sfântă, curată și neprihănită”, a spus Părintele vicar eparhial în cadrul slujbei.

„Viața cuvioasei ne îndeamnă și pe noi, cei de astăzi, care trecem printr-o perioadă dificilă, să fim atenți la cuvintele Mântuitorului, să fim pătrunși cu adevărat de aceste cuvinte mântuitoare și să le punem în practică”, a adăugat arhimandritul.

El i-a îndemnat pe credincioși să urmeze exemplul sfintei în ceea ce privește milostenia și ajutorarea aproapelui, așa cum și sfânta își schimba hainele frumoase cu cele ale săracilor.


Mănăstirea Nera este situată la 20 de kilometri de Oraviţa, în apropierea localităţii Sasca Montană din Munţii Locvei, pe malul stâng al râului Nera. Principalul ctitor este medicul Pavel Chirilă. Maicile din obște sunt cunoscute pentru produsele naturiste preparate în laboratorul mănăstirii.

Duhovnicul lor este Părintele Protosinghel Teofan Munteanu, iar stareță este monahia Dositeia Constantin.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente