Nepsis – trezvia tinereții

Tinerii din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Congresul NEPSIS, informează TRINITAS TV. Evenimentele s-au desfășurat la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, de la Roma, și au reunit tineri din Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Elveția, Italia, România, Germania, Austria și Olanda. Programul a început vineri cu vizitarea unor obiective importante ale capitalei Italiei. Sâmbătă și duminică, tinerii au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit și au ascultat cuvintele de învățătură ale ierarhilor prezenți la congres, dar și ale invitaților speciali.

Unul dintre invitații la congresul NEPSIS a fost Înaltpreasfințitul Părinte Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, care le-a vorbit tinerilor despre importanța educației.

Duminică, la slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, le-a vorbit tinerilor, dar și credincioșilor, despre riscurile pe care le implică separarea părinților de copii, în contextul în care tot mai mulți români pleacă la muncă în străinătate.

Cei aproape 1000 de tineri au participat la conferințe și la ateliere de lucru pe diverse teme. Nu au lipsit activitățile recreative, iar congresul s-a încheiat cu un program artistic.

Asociaţia tinerilor ortodocşi NEPSIS a fost înființată în 1999, la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif. Mai târziu, au mai fost înființate și alte asociații sau grupări, în diferite țări, orașe sau parohii. Scopul lor este acela de a crea o legătură între tinerii din țară și cei din străinătate pentru a reuși împreună să facă față provocărilor pe care le aduce, pe de o parte, viața într-o țară străină, iar pe de altă parte, societatea actuală.

Comentarii Facebook


Știri recente