Nepotul duhovnicului Serafim Man a fost hirotonit preot

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin l-a hirotonit preot misionar pe diaconul Ioan Man, nepotul vrednicului de pomenire, Arhimandritul Serafim Man, fostul stareț și duhovnic al așezământului monahal.

Împreună cu Episcopul Iustin a slujit și Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul care a vorbit, după citirea Sfintei Evanghelii, despre recunoștința de care trebuie să dăm dovadă față de cei care ne oferă sprijinul în viață.

„Având pildă pe cel din Evanghelie, şi noi să fim recunoscători pentru darul sfânt al vieţii noastre, pentru faptul că existăm pe pământ. De aceea, această Evanghelie din duminica aceasta poartă numele de Evanghelia recunoştinţei, pentru că fiecare dintre noi trebuie să fim recunoscători în primul rând lui Dumnezeu, părinţilor şi tuturor acelora care trăind în viaţă au avut o influenţă pozitivă şi duhovnicească un gând curat pentru noi”, a subliniat ierarhul.

Cu prilejul zilei onomastice a starețului Mănăstirii Rohia, Arhim. Macarie Motogna, Preasfinţitul Părinte Iustin i-a oferit albumul „Un sfert de secol de slujire, jertfă, dăruire şi mărturisire”.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente