Nemțișor: La finalul taberei, Mitropolitul Teofan le-a spus tinerilor să se gândească la timpul câștigat și la timpul pierdut

Peste 500 de tineri au participat în această săptămână la Tabăra de la Nemțișor organizată de Arhiepiscopia Iașilor. Joi, în ultima zi de tabără, tinerii au fost vizitați de Mitropolitul Teofan, care a oficiat Sfânta Liturghie și a participat la sesiunile de concluzii ale evenimentului.

În cuvântul adresat după slujbă, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei le-a vorbit tinerilor despre rostul întâlnirii de la Nemțișor.

„Rațiunea prezenței noastre aici, pe lângă toate răspunsurile pe care le dăm, este să conștientizăm că în lume, chipul acestei lumi trece”, le-a spus ierarhul, invitându-i pe cei mai tineri să privească la felul în care prietenii lor s-au schimbat an de an.

Sursă foto: Tabăra Nemțișor / Facebook

„Mulți din tinerii aici de față, acum 5-10 ani, erau ca voi. Acum îi vedeți aici deja încărcați de anumiți ani. Mulți dintre cei care au participat de-a lungul anilor aici vă urmăresc, fiecare de unde este, și se plasează după ani și ani în postura pe care au avut-o acum mulți ani de zile, aici la Nemțișor, și își dau seama cum trece timpul. Sunt mulți la casele lor, în țară sau în afară, au responsabilități în Biserică sau în mănăstire, au familii cu mulți copii, cu locuri de muncă frumoase sau mai grele în purtarea crucii lor, și realizează cum o să vă dați și voi seama că această lume, în chipul ei, trece”.

„Și depinde cum trece: dacă am câștigat timpul sau l-am pierdut”, a subliniat IPS Teofan.

„Că sunt și aceste două forme în viața noastră. Iar vârsta noastră se măsoară în timpul câștigat sau în timpul pierdut. Și dacă punem clipă lângă clipă, ne dăm seama că avem o vârstă de o săptămână, două, trei, poate un an, pentru că timpul adevărat este doar timpul în care, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel, ne-am alipit de Dumnezeu”.

Sursă foto: Tabăra Nemțișor / Facebook

Tabăra Nemțișor a ajuns la ediția a 13-a și are loc în fiecare vară, fiind organizată de Arhiepiscopia Iașilor, prin Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală. Programul celor patru zile (25-28 iulie) a cuprins atât sesiuni de discuţii, cât și activităţi sportive, conferinţe sau pelerinaje.


Tinerii au fost vizitați în tabără și de Episcopul Ignatie al Hușilor, care le-a vorbit despre rugăciune drept „un refresh al sufletului”.

Sursă foto: Tabăra Nemțișor / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente