Ne supărăm dacă Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni pentru că nu știm să ne rugăm – Episcopul Iustin

„De multe ori noi, dacă nu ne aude Dumnezeu şi nu răspunde la rugăciunile noastre imediat, ne supărăm. Ne supărăm pe Biserică, pe Hristos, pe Dumnezeu”, a constatat duminică Preasfințitul Părinte Iustin.

Episcopul Maramureșului și Sătmarului a spus că întârzierea răspunsului și supărarea noastră vin din faptul că nu știm să ne rugăm: „Le spune Domnul Hristos, Apostolilor şi prin ei nouă: «Nu știți să cereți», «Nu ştiţi să vă rugaţi»”.

Nici Apostolii, ca oameni, nu știau ce să ceară în rugăciune, „cereau lucruri din acestea trecătoare, care nu sunt foarte potrivite”.

Preasfinția Sa a spus că în acest sens Mântuitorul ne-a oferit în ajutor Rugăciunea Domnească – „Tatăl Nostru” – prin care Îl recunoaştem pe Dumnezeu ca Părinte şi cerem toate cele de care avem nevoie.

PS Iustin și PS Timotei Sătmăreanul în Catedrala din Negrești-Oaș. ©Episcopia Maramureșului

Episcopul Iustin a subliniat aceste aspecte reflectând la textul evanghelic citit în Duminica a 17-a după Rusalii – a Cananeencei în Catedrala din orașul Negrești – Oaș.

Preasfinția Sa a slujit împreună cu Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul, informează Eparhia pe site-ul oficial.

De ce nu ne răspunde prompt Dumnezeu?

„Dumnezeu, de multe ori, ca un pedagog şi ca un părinte al nostru, nu răspunde prompt la rugăciunile noastre, pentru că ştie de ce avem noi nevoie înainte de a-I cere”, a adăugat Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Ierarhul le-a spus credincioșilor din Negrești-Oaș că Dumnezeu așteaptă de la noi „credinţă neşovăielnică, rugăciune curată şi neîntinată, rugăciune smerită şi cumpătată”. Apoi, „Dumnezeu, la vremea rânduită, când ştie El de ce ne este dor, intervine în viaţa noastră, cum ştie El, pentru că El este Părintele nostru şi Tatăl Nostru”.

PS Iustin împărtășind copii în Catedrala din Negrești-Oaș. ©Episcopia Maramureșului

„Deci, modelul pe care femeia cananeeancă ni-l oferă nouă este demn de urmat. Credinţă neîndoielnică în Dumnezeu”.

„Acesta considerăm şi credem că este mesajul central al Evangheliei: al credinţei neîncetate în Dumnezeu Cel Mare şi Sfânt, în puterea Lui cea nemărginită, ca un Părinte şi Tată al nostru”, a conchis Preasfinția Sa.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente