Nașterea Maicii Domnului – Ziua Municipiului Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a participat luni, 8 septembrie 2014, la ceremoniile liturgice cu ocazia Nașterii Maicii Domnului – Ziua Municipiului Târgoviște, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Acestea au debutat cu slujba Sfintei Liturghii și a Te Deum-ului, la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgoviște, în prezența unor oficialități municipale și județene, a unor preoți din municipiu și din împrejurimi, studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, dar și numeroși credincioși.

Apoi, a urmat procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, de la catedrală, prin centrul istoric al orașului, până în fața Primăriei, unde Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, evenimentul încheindu-se cu ședința festivă a Consiliului Local Municipal. Cu această ocazie, a fost acordat titlul de cetățean de onoaredomnului Academician Mihai Cimpoi, din Republica Moldova, și domnului Teodor Bâte, fost primar al municipiului Târgoviște.

Atât în cuvântul din catedrală, cât și la cel din fața Primăriei și de la ședința solemnă a Consiliului Local, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța acestei sărbători dedicate Maicii Domnului pentru viața spirituală și culturală a credincioșilor din istorica Cetate de Scaun munteană, care susține comuniunea cu înaintașii noștri. Această sărbătoare reprezintă și un moment de celebrare a glorioasei noastre istorii, cu numeroasele ei exemple de fidelitate față de credința strămoșească și efervescență culturală, dar și manifestarea speranței într-un viitor mai bun, fundamentat pe valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, deoarece numai cunoscându-ne și apreciind, așa cum se cuvine, trecutul, putem înțelege prezentul și construi viitorul.

Comentarii Facebook


Știri recente