Naşterea Maicii Domnului cinstită în Bucureşti. Parohia „Sfânta Maria – Miron Patriarhul” şi-a sărbătorit hramul

În ziua sărbătorii Naşterea Maicii Domnului, joi, 8 septembrie 2016, biserica parohiei Sfânta Maria” – Miron Patriarhul din București şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Din soborul slujitor au făcut parte şi: părintele Michael Tița, consilier patriarhal coordonator la Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române; părintele Traian-Ioan Diaconu, parohul Bisericii „Sfânta Maria” – Miron Patriarhul; părintele Ioan Șurubaru, slujitor la această biserică, precum și alți preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a evidenţiat râvna sfinţilor Ioachim şi Ana care s-au rugat zeci de ani pentru a avea un prunc, în opoziţie cu familiile din vremea noastră care îşi ucid pruncii nenăscuţi și își duc viața astfel, despărțiți de Dumnezeu.

02Părinții Maicii Domnului au fost oameni drepți și temători de Dumnezeu, care au avut cu greu, la o vârstă înaintată, un copil, dar ei s-au rugat mult și rugăciunea lor a fost în cele din urmă ascultată de Dumnezeu. Ce diferență observăm între Drepții și dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana și noi, cei din vremurile de astăzi, care așteptăm atât de repede împlinirea rugăciunilor noastre! De multe ori, așteptăm răspunsuri imediate la rugăciuni care durează un minut sau două, făcute în grabă. Cine mai are răgazul, răbdarea și dragostea de a se ruga zeci de ani, cum s-au rugat acești Părinți ai Maicii Domnului? Atunci, când unii nu puteau avea copii se rugau stăruitor pentru dobândirea măcar a unui prunc la bătrânețe, iar acum, atât de ușor, familiile de români își ucid pruncii nenăscuți, prin felurite forme și metode, care mai de care mai îngrozitoare, și își duc viața astfel, despărțiți de Dumnezeu, a spus Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul potrivit Ziarul Lumina.

Făcând referire la familia creştină, ierarhul i-a oferit drept exemplu pe Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana care au păstrat aceeași dragoste între ei și au fost uniți în același cuget și în dorința de a avea un copil, chiar dacă trecuseră 50 de ani de când au format o familie.

 Sărbătoarea de astăzi trebuie să fie în atenția familiilor tinere, a celor care doresc să fie aproape de Dumnezeu și privesc la exemplul Părinților Maicii Domnului, care sunt des pomeniți la slujbele Bisericii Ortodoxe, pentru râvna lor sfântă, pentru dragostea pe care au păstrat-o în ciuda anilor care au trecut peste ei. De multe ori, observăm astăzi că dragostea soților din familii se împuți­nează după numai câteva luni, sau cel mult 2-3 ani de căsătorie. Sfinții Părinți ai Maicii Domnului au păstrat aceeași dragoste între ei și au fost uniți în același cuget și în dorința de a avea un copil, chiar dacă trecuseră 50 de ani de când au format o familie, a spus Preasfinția Sa.

Cu prilejul sărbătorii hramului, Parohia Sfânta Maria – Miron Patriarhul din București a pregătit mai multe pachete cu alimente pentru credincioşii prezenţi.

Sfânta Liturghie din ziua hramului este un moment de mare bucurie, pentru că, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost delegat să slujească Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. Pentru această sărbătoare am pregătit pachete cu o gustare pentru credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie dar și pentru cei care vor veni între timp. Este tradiția acestui loc, este bucuria noastră, a spus părintele paroh Traian-Ioan Diaconu.

Biserica Parohiei „Sfanta Maria” – Miron Patriahul a fost construită în anul 1928, ctitori fiind  Regina Maria a României și vrednicul de pomenire Patriarhul Miron Cristea.

Comentarii Facebook


Știri recente