Nașterea Domnului la Catedrala episcopală din Giurgiu

În ziua măritului praznic al Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța și frumusețea duhovnicească a Praznicului Nașterii Domnului care rămâne mereu neschimbat, aducând în sufletele tuturor același fior de împrospătare a credinței, aceleași sfinte bucurii pe care le simțim din copilărie până la sfârșitul vieții, aceleași veșnice și mântuitoare adevăruri, aceleași nădejdi de bine în viitor. Cuvântul lui Dumnezeu Cel veșnic, a arătat ierarhul nostru, s-a „deșertat” pe Sine și s-a făcut om asemenea nouă, în afară de păcat. A luat chip de prunc, Cel ce ține lumea cu mâna Sa, Cel necuprins de marginile lumii, s-a lăsat ținut în brațele Fecioarei și „s-a îmbrăcat cu sărăcia, ca să îmbogățească omenirea cea sărăcită”. Cuvântul Tatălui, „nădejdea tuturor veacurilor, bucuria îngerilor, mântuirea neamurilor, scularea celor adormiți, izvorul milei, rădăcina vieții”, a venit în lume „cu trup luat din trupul Fecioarei, ieșit-a gol pentru ca să ne îmbrace pe noi; sărac ca să ne îmbogățească, smerit ca să ne înalțe la cer; prunc ca să ne facă pe noi desăvârșiți și să ne dea lumina vieții veșnice”.

Crăciunul reprezintă pentru noi o chemare la curățirea sufletului și la înnoirea vieții noastre în Hristos, a mai adăugat ierarhul nostru. De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe cei prezenți să prăznuiască Nașterea Domnului întru „Omul cel nou”, nu în „omul cel vechi”, să nu reducă această sărbătoare numai la îmbrăcăminte frumoasă sau la mâncăruri alese, ci să fie împodobiți cu platoșa credinței, cu ancora nădejdii și scutul dragostei, a încheiat Preasfinția Sa.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a adresat urări de sănătate tuturor celor care își serbează onomastica.

Comentarii Facebook


Știri recente