Nașterea Domnului la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit miercuri, 25 decembrie 2013, Sfânta Liturghie în Catedrala din Târgoviște, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că marea sărbătoare a Nașterii Domnului ne umple sufletele de lumină și de bucurie pentru dragostea cea necuprinsă a lui Dumnezeu, Cel în Treime lăudat, Care a trimis pe Fiul Său în lume, pentru a aduce viața cea adevărată și mântuirea cea mult dorită. Întruparea Domnului stă la temelia întregii experiențe purificatoare, izbăvitoare și înălțătoare a vieții creștinului, căci prin acest act dumnezeiesc Mântuitorul aduce omului descoperirea deplină a iubirii Preasfintei Treimi, întrucât El este Revelația însăși.

La finalul sfintei slujbe, s-a derulat proiectul social-filantropic, intitulat „Masa de Crăciun„, care a constat din oferirea de daruri alimentare specifice acestei perioade, credincioșilor prezenți, prin intermediul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente