Nașterea Domnului a fost sărbătorită în Orientul Apropiat: Pr. Gheorghe Costea a slujit în Liban

De Nașterea Domnului, comunitatea românească din Liban s-a reunit în rugăciune la Biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Ashrafiye – Liban. Alături de credincioși a fost prezent Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității române din Siria și Liban.

În ajunul sărbătorii a fost oficiată Vecernia. Foto credit: Pr. Gheorghe Costea.

„Slujba a fost săvârşită împreună cu Pr. Iustin Dib, parohul bisericii Sfântul Gheorghe din cartierul Ashrafiye și cu alți clerici; românii care au participat la slujbă au rămas apoi pentru Taina Sfintei Spovedanii”, a precizat Pr. Dr. Gheorghe Costea.

La Sfânta Liturghie de Crăciun au participat aproximativ 30 de persoane și oficialități ale statului român: Excelența Sa Domnul Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut, domnul Cătălin Albu, Șeful Secției Consulare – Beirut.

„La sfârșitul slujbei fiecare credincios a primit o iconiță cu Nașterea Domnului, Pastorala de Crăciun și Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2020, oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României”, a declarat Pr. Gheorghe Costea.

Spre deosebire de alţi ani, preotul Gheorghe Costea nu a avut posibilitatea să meargă la credincioşii din Damasc pentru a le vesti Naşterea Domnului, din cauza situaţiei conflictuale din zonă.

Foto credit: Pr. Gheorghe Costea

Comentarii Facebook


Știri recente