Muzeul Mitropoliei Clujului a vernisat o expoziție de icoane pe sticlă dedicată sfinților ierarhi români

O expoziție de icoane dedicată sfinților ierarhi români a fost vernisată săptămâna trecută la Cluj, în prezența Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și a Arhim. Teofil Tia, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cele 21 de icoane, pictate de artistul plastic Maria Mera din Reghin, „înfățișează ierarhi români care, prin misiunea lor, prin martirajul unora dintre ei, prin apărarea dreptei credințe s-au arătat modele de slujire și dragoste față de Biserică și neam”, menționează un anunț de pe pagina de Facebook a muzeului.

Expoziția este găzduită de Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu. Instituția găzduiește numeroase obiecte de patrimoniu, printre care icoane, obiecte de cult și manuscrise din secolele XV-XIX.

Expoziția de icoane pe sticlă „Sfinți ierarhi români” este deschisă până în data de 23 mai. Programul de vizitare este între orele 10:00 și 17:00 de marți până vineri. Lunea muzeul este închis.

Foto credit: Facebook / Muzeul Mitropoliei Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…