Muntele Athos | Schitul Prodromu şi-a sărbătorit hramul. Icoana Maicii Domnului – Prodromiţa cinstită de pelerini

Schitul Prodromu din Muntele Athos şi-a sărbătorit astăzi hramul, potrivit calendarului iulian neîndreptat, dedicat Icoanei Maicii Domnului – Prodromiţa.

Evenimentul a debutat cu Slujba Privegherii care a început aseară la ora 22:00. Apoi, a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de 30 clerici, condus de stareţul Mănăstirii Marea Lavră, Părintele Prodromu Lavriotul. Slujba s-a încheiat în jurul orei 08:00.

Patriarhia Română a fost reprezentată la acest moment deosebit de Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Arhim. Chiril Lovin de la Editurile Patriarhiei Române şi Pr. Mihai Muşat de la Biroul de Protocol al Patriarhiei Române.

Stareţului Mănăstirii Prodromu, Atanasie Prodromitul, i-a fost conferit Ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, iar Părintele stareţ Prodromu Lavriotul de la Marea Lavră a primit Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur din partea Patriarhului Daniel.

Părintele stareţ Atanasie Prodromitul a mulţumit Patriarhului Daniel pentru bucuria de a avea reprezentanţi ai Patriarhiei Române la acest hram şi a transmis că această sărbătoare este o bucurie nu numai pentru schit, fraţii şi călugării de aici, ci şi pentru pelerinii şi vizitatorii care se închină cu evlavie la Icoana făcătoare de minuni Maica Domnului – Prodromiţa şi care ne ocroteşte pe toţi, potrivit Radio Trinitas.

Prodromiţa | Istoria Icoanei Maicii Domnului nefăcută de mână omenească – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente