München: IPS Serafim a încurajat la menţinerea unei legături vii cu Hristos

Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord s-a aflat la München în perioada 12 – 14 ianuarie 2018. Ierarhul s-a rugat împreună cu membrii comunităţilor din capitala Bavariei şi i-a încurajat să menţină o legătură cât mai vie cu Hristos.

Vineri, IPS Serafim a participat la tradiționala recepție de Anul Nou, oferită de domnul Horst Seehofer, Primul Ministru al landului Bavaria, alături de personalități, precum și reprezentanți ai altor Biserici din Bavaria.

A doua zi, ierarhul a oficiat taina Sfântului Maslu în Parohia Ortodoxă Română Nașterea Domnului și Sfânta Parascheva din München.

La sfârșitul slujbei, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre minunea sfințirii apei la Bobotează și la slujba aghesmei mici, prin care se schimbă proprietățile fizice ale apei, minuni confirmate și de studiile întreprinse de oameni de știință din diferite țări.

Duminică, după oficierea Acatistului Sfântului Luca al Crimeii, IPS Serafim a oficiat Sfânta Liturghie, alături de pr. prof. dr. Daniel Benga, pr. paroh Alexandru Nan și diaconul Marius Petrică Ciorbea în Biserica Sf. Willibord din München.

În timpul slujbei, pr. prof. Daniel Benga a rostit un cuvânt despre virtutea recunoștinței, pornind de la textul biblic referitor la vindecarea celor zece leproși.

La final, Mitropolitul i-a îndemnat pe cei prezenți să mențină cât mai vie relația cu Hristos.

În continuare, pr. paroh Alexandru Nan l-a prezentat pe pr. prof. dr. Daniel Benga ca fiind ‘un real câștig pentru Ortodoxia müncheneză prin ocuparea prin concurs a postului de profesor de Istoria bisericească universală, Liturgică și Patrologie la Departamentul de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității «Ludwig-Maximilian» din München’.

Ziua s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Foto Credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente